ISEFJORDENS PERLE

ikon-white-notext
da

ISEFJORDENS PERLE

ikon-white-notext
da

ISEFJORDENS PERLE

ikon-white-notext
da

Orøstenen

Den tyve tons tunge Orøsten stammer oprindelig fra Bornholm (det er bornholmsk granit). Der skal voldsomme kræfter til at flytte en sten som denne, og den er ikke flyttet hertil af mennesker, det kunne den dog sagtens, men den er ganske vist flyttet af is. Det siger lidt om hvor meget is der har ligget her, tilbage under istiden.

Man skal forestille sig et bjerg af is, hundrede meter højt nogle steder, der har “høvlet” ganske ganske langsomt hen over området her, og ovre fra Bornholm, og har slæbt store sten med som har “hængt fast”, som var det grus under ens sko når det er snevejr. Hertil er den nået, og her er den standset, hvor isen ganske langsomt har smeltet og efterladt stenen ved det vi kender som Lindhøjgård.

Orøstenen blev, som beskrevet ovenfor, fundet ved Lindhøjgård, i 1983 af ejeren. Stenen blev i 1996 ved hjælp af en stor blokvogn transporteret til sin nuværende plads på højdedraget ved svinget på Næsbyvej. Herfra nydes tit den smukkeste udsigt ud over det skønne fjordlandskab, hvor man kan se vand i tre retninger.

Orøstenen er et yndet “stoppested” for vandringer og cykelture, hvor mange nyder en respit, en pakket madkurv og tanken om de kræfter der har været på spil for at flytte stenen hertil eller bare nyde udsigten, for den er nu smuk.