ISEFJORDENS PERLE

ikon-white-notext
da

ISEFJORDENS PERLE

ikon-white-notext
da

ISEFJORDENS PERLE

ikon-white-notext
da

SKOVHAVEN PÅ ORØ

Gruppen arbejder på at få etableret en fælles skovhave med frugttræer og ser også på mulighederne for at arbejde med lokal produktion og permakultur.

STATUS

Hestebedgårds have bliver omdannet til en fælles skovhave. Skovhaven tager udgangspunkt i de eksisterende frugttræer og andre planter der kan spises eller er gavnlige for bier, insekter, fugle, omsætningen i jorden og biodiversitet. Der kan sankes i haven, som skal være til inspiration til sundere og mere alsidige, lokale og miljøvenlige madvaner.

Der er plads til flere i gruppen. Der holdes inspirationsdage, hvor vi laver noget i haven. Hold øje med kalenderen og facebook for annoncering af aktiviteter.

Skovhaven vil have en stor mangfoldighed af flerårige planter, både urter, buske, træer og klatreplanter.

Der plantes især flerårige grøntsager imellem træerne, f.eks. sødskærm, flerårig kål, dagliljer, rabarber, løvstikke, jordbær, Skt. Hansurt, takkeklap, kinaskok, hablitzia og mange flere. Mange af grøntsagerne har været dyrket i haver i Danmark før supermarkederne kom til, mens nogle er arter, der dyrkes i andre lande.

Der plantes også bærbuske, blandt andet solbær, boysenbær, aronia og sølvblad.

Frugttræerne i haven erstattes efterhånden af nye og der plantes nøddetræer langs med hegnet, blandt andet hjertenød, valnød, spisekastanje og hassel.

Kom og vær med – skovhaven skabes af os i fællesskab!

KONTAKT

Tovholder: Cathrine Dolleris
Tlf. 20411586
Email: catshop@gmail.com

ØVRIGE GRUPPEMEDLEMMER
Siri Reiter – øbo