ISEFJORDENS PERLE

ikon-white-notext
da

ISEFJORDENS PERLE

ikon-white-notext
da

ISEFJORDENS PERLE

ikon-white-notext
da

Trampestierne – på vandretur på Orø

Orøs særkende

er de mange stier man kan tage rundt på øen. Her kan man studere Orøs mange ynglende strand- og vadefugle og det øvrige særegne dyre- og planteliv på øen. Den 14 km samlede rute er markeret med pæle, men det anbefales at have et kort med, og flere steder findes der også pæle med informationstavler, der fortæller om øens natur m.v.

Vandring på trampestierne er på naturens præmisser, så det anbefales at have en fornuftig påklædning på, som gummistøvler og tøj der kan tåle en tur i “det vilde”.

Stierne kan til tider være sumpede visse steder alt afhængigt af vejrforhold. På Orøkortet er de sværest fremkommelige strækninger markeret med den røde og den blå farve.

Enkelte strækninger af trampestierne går langs vejene på Orø. Husk altid for en sikkerheds skyld at gå i venstre side af vejen når du færdes her.

Ridning på trampestierne

Ridning er tilladt på trampestierne undtagen på de blå samt røde strækninger. Der opfordres i øvrigt til at bruge sund fornuft og ikke unødigt pløje stierne op. For mere info om ridning på trampestierne kontakt: Orø Rideklub v. Lene Dodds: tlf. 2878 5047.

Bænke langs trampestierne

Der er opstillet bænke langs Orøs trampestier, hvor man kan få sig en velfortjent hvil. Bænkenes placering er indtegnet på kortet med et lille ikon.

Kort over Orø

Download kort over Orø med angivelse af trampestierne ved at klikke på billedet herunder.

De 5 turforløb

Tur 1: Går fra havnen i Brønde, forbi vindmøllerne og Naturskolen Orø Strand til Orø Strandcamping.

Tur 2: Går fra Orø Strandcamping omkring Børrehoved og Salvig til Næsbyvej.

Tur 3: Går fra Næsby gennem sommerhusområdet langs kysten omkring Næsset til Næsby og Gl. Snave Færgested.

Tur 4: Går fra Næsby til Hegnegårdens skel, herfra til stien, der fortsætter langs østsiden, parallelt med engindhegningen – umiddelbart efter Olufsminde deler stien sig – den ene går til Gamløse og den anden til Østre Færge.

Tur 5: Går fra Orø Kirke op over Stensbjerg til Orø Museum.

NB: Husk at holde din hund i snor. Båltænding og teltslagning er ikke tilladt. Nogle steder kan man dog opleve at ruterne er brudte, men med et par gode sko/støvler kan man stadig få fuld glæde af alle stierne.

Følg pilene

Langs øens trampestier er der opsat pæle med vejvisningspile. Pilene er hvide på blå baggrund og hjælper dig med at holde kursen på din tur rundt på øen.