Shelterpladser på Orø

VELKOMMEN TIL ORØ ISEFJORDENS PERLE

SHELTERPLADSER PÅ ORØ

På Orø har du mulighed for at overnatte i naturen på tre shelterpladser.

Shelterpladserne består hver af to firemands-shelters og befinder sig hhv. i den sydøstlige del af Hegnegårdsskoven, på Brøndevej samt ved Nørrestænge (Orø Strandcamping).


Shelterplads Nørrestænge (Orø Strandcamping)

Find pladsen på kortet her.


Vilkår:

 • Pladserne skal bookes og koster et beskedent beløb. Tlf. +45 2334 3458.
 • Campingpladsens faciliteter kan benyttes.
 • Børn og unge der har FAST BOPÆL på Orø Kan GRATIS benytte shelteren:
 • Kan bookes med det forbehold, at gæster på campingpladsen har fortrin.
 • Kan benyttes tidligst fra kl. 18.00.
 • Offentligt toilet benyttes.
 • Man skal altid henvende sig på campingpladsen før brug.


Shelterplads Hegneskoven

Find pladsen på kortet her.

Adgangsforhold: Parker i den Nordvestlige ende af Hegnegårdsskoven her og følg stierne til den sydøstlige del af skoven hvor du finder shelterpladsen.


Shelterplads Brøndevej 54

Find pladsen på kortet her.


Reglement

 • Der er offentlig adgang til pladserne i Hegneskoven og på Brøndevej.
 • Forhåndsbooking er ikke påkrævet, hvormed der overnattes efter først-til-mølle princippet.
 • Der forefindes ikke toilet ved pladserne.
 • Al affald bedes medtages når man forlader pladserne.
 • Pladserne må ikke benyttes til mere end 2 overnatninger i træk.


Tak til Friluftsrådet, NV Pro, Holbæk Erhvervsforum, Orø Beboerforening, Trampestigruppen på Orø, Hegnegården, Mogens Nielsen, Lars Foverskov, Bo Møller, Niels Erland og ikke mindst tak til alle de øvrige frivillige, som har ydet er uvurderlig indsats.


Projektet er støttet af Friluftsrådet med udlodningsmidler til friluftsliv.

OBS: Beboerforeningens to sheltere ved Vestre Løb er blevet flyttet

15. juli 2018


Vi havde modtaget så mange klager over brugen af dem, så vi så os nødsagede til at finde en anden placering. Der har helt sikkert været mange besøgende, som har haft stor fornøjelse af dem og har opført sig efter hensigten. Shelternes plads var ganske unik, med udsigt over fjorden og med lidt skov i ryggen. Desværre er det jo altid sådan, at det er de få, der ødelægger det for de mange.


Nogle få stykker, vi ved selvfølgelig ikke hvor mange, havde slet ikke den rette indstilling til det at bo i shelter. Efter vores opfattelse er det folk, der holder af naturen, der ved hvordan man klarer sig under primitive forhold: graver et hul til sine fornødenheder, afbrænder kun udgået træ og tager sit affald med sig.


Nogle personer brækkede grene af friske træer, forsøgte at afbrænde de bænke, der hørte til shelterne, lavede indbrud i aflåste skure og plagede naboerne med de ene og det andet. Det kunne vi ikke leve med, og vi kunne heller ikke sætte fast patrulje på, til at føre opsyn, så nu er de under Orø Campingplads` beskyttende vinger. Det vil sige, de er stillet op på et natur-sted derude, hvor man stadigvæk kan have fornemmelsen af at være ”langt væk”, man kan mod en beskeden betaling bruge campingpladsens faciliteter – vand og toilet, og så bliver der ført et vist tilsyn med brugen af dem.


Det er selvfølgelig møg ærgerligt, at shelterne ikke kan få lov til at stå helt ude i den frie natur, men indtil nogen får en god ide til, hvordan de kan det, vil de blive stående ved campingpladsen.


Siden er udgivet af: Orøkontor - Turisthuset - Orø Havn - 4305 Orø - Tlf: 61 73 08 70 - info@oroe.dk