Oplev Orø

KULTUR & SEVÆRDIGHEDER

Om du er til kunst og kultur, underskøn natur, fred og ro eller en aktiv ferie – du finder det hele på Orø.


ORØSTRAND DYREPARK

Besøg den 40 tdr. land store dyrepark på Orø med mere end 400 dyr fordelt på ca. 50 arter. Oplev vilde dyr som f.eks. kronvildt, dådyr, strudse, lamaer, næsebjørne, fritter, amerikanske egern, silkeaber, forskellige hønseracer, tropiske fugle. Du finder også Danmarks største Tiger Pytonslange på hele 6 meter her. Det store hit er altid en savannetur i bussen, hvor du kan fodre strudse, okser, køer, rådyr m.m. 

HEGNESKOVEN

Oplev den skønne skov ved Hegnegården og få samtidigt lidt motion ved de flotte naturredskaber som står rundt omkring langs stisystemet. Redskaber er også et hit hos børnene!

HESTEBEDGÅRD MUSEUM

Gammel slægtsgård, beliggende i den mere end 1000 år gamle landsby, Bybjerg, i et stræde med mange gamle huse. Kjeld Larsen skænkede gården til foreningen ”Hestebedgårds Venner” 2008 og her har foreningen de sidste 2 år indrettet mindestuer, museum samt et udstillingslokale i den gamle kostald.

ORØ STENEN

Ét af Orøs vartegn. Denne tyve tons tunge granitsten har rejst hele vejen fra Bornholm med isen under Istiden. Stenen er i dag at finde på højdedraget ved svinget på Næsbyvej med den smukkeste udsigt ud over det skønne fjordlandskab.

KULTURBEHOLDEREN

I 2014 blev det gamle vandtårn på Margrethebakken restaureret og udsmykket af kunstneren Steen B. Langvad. Steens malerier fortæller Orøs historie i billeder som danner en smuk frise hele vejen rundt på væggen.

OURØ MINDER

Orø Museum / Ourø Minder er et lille, hyggeligt museum, idyllisk beliggende ved kirken i den gamle Landsby, Bybjerg, i et lille anlæg med fin udsigt over øen mod nord.

SMAG ORØ - BESØG EN BIAVLER

Se efter skiltet "Åben Bihave" ved havelågen på Højvejen 4. For her hos biavler Hans Jakob Arli Sørensen kan du få en oplysende oplevelse med mulighed for prøvesmagning på det delikate naturprodukt, som produceres her. Biavleren kan desuden kontaktes for nærmere aftale.

ORØ LANDBRUGSMUSEUM

Dette lille intime privatejede landbrugsmuseum rummer genstande helt tilbage fra 20'erne. Der er

åbent tirsdag og lørdag kl. 11-15.

For grupper på 8 og mere kan der aftales tid andre dage. Adressen er

Nørrestængevej 17. Entré kr. 50. Børn under 14 år gratis.

KUNST PÅ ORØ

KunstPåOrø er en sammenslutning af kunstnere på Orø, som kører et udstillingsprogram med Månedens Kunstner på Orø Kro. Desuden udstiller kunstnerne i Forsamlingshuset og på Orø-Holbæk Færgen. Mange af øens kunstnere har egne værksteder og gallerier, der er åbne efter aftale. Sammenslutningen tæller også en håndfuld musik-og teaterkunstnere.

GALLERI ARTDOOR

Kom med helt indenfor i værkstedet som tilhører kunstneren Steen B. Langvad. Flotte oliemalerier, illustrationer, skulpturer bliver lavet her, hvor du desuden kan besøge den tilstødende butik som rummer en spændende samling af øens specialprodukter. Kaffe, te, øl, vand m.m. sælges desuden i den lille hyggelige café.

ORØ KIRKE

Opført sent i 1100 tallet og et smukt stykke lokalhistorie som absolut er et besøg værd. Kirken er deusden jævnligt hjemsted for en række koncerter og andre kulturelle arrangementer. Kom med indenfor og oplev Orø kirke i lyd og billeder i denne video.

FJORDLANDET

Besøg det arbejdende værksted hos kunstneren Martin Brugisser. Her kreerer Martin sine værker indenfor granit, stentøj, papir, træ, linoleum, masker og vindharper. Forudgående aftale er påkrævet for besøg i galleriet.

STENSBJERG

Vil du have 360 graders panoramaudsigt og et smukt overblik over Orø, så besøg Stensbjerg også kendt som Margrethebakken. Bakken, som er Orøs højeste punkt, ligger bag ved Orø Kro og er let tilgængelig for alle. Slå evt. et smut forbi Kulturbeholderen på vejen op - absolut også et besøg værd!