Særlige events

VELKOMMEN TIL ORØ ISEFJORDENS PERLE

SÆRLIGE EVENTS

Orø danner hvert år rammer for en håndfuld unikke events og herunder findes et udpluk af disse. For et fyldetsgørende indblik i de øvrige arrangementer som øens mange foreninger primært står bag henvises til Orøkalenderen.

FJORDLANDET OPEN

16.-18. MARTS 2018

Fang en stor smuk havørred, tag et billede af den og sæt den efterfølgende ud i fjorden igen – og tag en flot præmie med hjem i stedet!

Som deltager konkurrerer du om at fange den længste havørred i Isefjorden og Roskilde Fjord, samt om at tage de bedste billeder og film i løbet af konkurrencen. I løbet af weekenden mødes alle deltagerne fredag og søndag aften/eftermiddag på Værftscaféen i Holbæk.

ORØ DAGEN

3. JUNI 2018

Dagen hvor hele Orø åbner dørene og sætter alle sejl til for i fællesskab at vise gæster og hinanden, hvad øen har at byde på. Fra et besøg i den lille zoo til en guidet tur på motorcykel øen rundt eller et møde med det store udbud af kunst og kultur. Programmet kan ses online HER. Du kan også downloade Orø Dagens App til iPhone og iPad HER.

ORØ MIDSOMMEDAGE FESTIVAL

29. JUNI - 1. JULI 2018

Midsommerdagene på Orø er landets hyggeligste songwriter festival. Her mødes musikere, fortællere og kunsthåndværkere med et talstærkt og engageret publikum over tre dage i dejlige omgivelser, normalt den smukke Staklade på Hestebedgård men i år i Orø Forsamlingshus. Fri entré. 

ORØ VIKINGEMARKED

25.-29. JULI 2018

Med en kombination af en stærk interesse for Orøs vikingehistorie og formidling af perioden som helhed danner Orø Havn rammerne for denne hyldest til vores kulturhistoriske arv.

MC ISLAND TRÆF

24.-26. AUGUST 2018

Det årlige biker træf som afholdes sidste weekend i august. Med besøgende fra flere skandinaviske lande og så langt fra som Færøerne og Spanien er MC Island et populært tilløbsstykke for entusiaster på de motoriserede tohjulere.

HORNFISKEEVENTYR

27.-29. APRIL 2018

I hælene på Nikolaj og Jørgen der i foråret 2017 besøgte Orø i udsendelsen "Nak og Æd" arrangerer Fjordhus B+B et 3-dages hornfiskeevent i bededagsferien med fiskeri af hornfisk, røgning og tilberedning af fangsten efter opskrifter - serveret med original Orø øl og mulighed for smagsprøver på kryddersnapse af strandmalurt, havtorn og slåen. Tilmelding via hjemmesiden. Foto: 123fisk.dk.

Ø KULLER

15.–17. JUNI 2018

Kunstnerne Steen B. Langvad, Lene Kaas og Torben Christensen er gået sammen om at stable et særligt kunst-event på benene.

Arrangementet er non-profit og forløber over tre dage på forskellige lokationer på Orø,

hvor der vil være forskellige udstillinger med skulpturer, installations-kunst og billedkunst akkompagneret af avantgarde musik.

ORØ SOMMERFEST

13.-14. JULI 2018

Tredje weekend i juli går det løs med den store sommerfest som arrangeres af Borgerforeningen Orø Forsamlingshus. Festen fortsætter lørdag og i løbet af de to dage kan du bl.a. deltage i ringridning fra jolle eller den store lagkagedyst, hvor øens bedste lagkage skal findes. Der er også gang i festteltet begge aftener med musik og kolde fadøl.

VANDRING ORØ RUNDT

4. AUGUST 2018

Traditionen tro inviterer Holbæk Gangsport til vandring Orø Rundt, hvor vandrings-entusiaster fra hele landet indtager øen. Der forventes op mod 150 deltagere og dagens aktivitet er naturligvis åben for alle.

ORØ INTERNATIONAL BADMINTON CAMP

Med deltagere fra hele syv nationer er denne trænings camp blevet et internationalt tilløbsstykke. Anført af den hollandske toptræner Ron Daniels åbner Orø Hallen dørene op til en uges intensiv sommertræning.

PINSELOPPEMARKED

19. MAJ 2018

Hvert år i pinsen danner Orø skole rammerne for det særdeles populære loppemarked hvor overskuddet går til skolens elever. I 2017 lød omsætningen på hele 120.000,- rundt regnet.

FOLKEDANSERNES SOMMERSTÆVNE

1.-3. JUNI 2018

Hvert år i juni samles folkedansere fra hele landet på Orø til et tre-dages stævne med dans og hyggeligt samvær. De deltagende dansere foretager diverse opvisninger i løbet af dagene til glæde for øens beboere og de mange turister. Bag arrangement står de lokale entusiaster fra Orø Folkedansere.

CIRKUS BALDONI

17. JULI 2018

Det er smilet, atmosfæren og hele den lune stemning der gør det til et hjerteligt og humørfuldt besøg for hele familien at besøge Cirkus Baldoni. Hos os lægges der vægt på nærheden samt, at tingene skal være i øjenhøjde for alle. Således er mottoet som altid ”forestillingen begynder når billetten købes”.

Ø-DUR

10.-12. AUGUST 2018

Musik i Ø-dur festival er en musikfestival arrangeret af Ø-dur i samarbejde med Orø Strandcamping og Holbæk Kommune. Vi vil sammen afholde årets festival på Orø. Denne helt nye festival vil løbe af stablen over 3 dage med deltagelse fra lokale og eksterne kunstnere, frivillige, foreninger og forretningsdrivende.

OKTOBERFEST

HVERT ÅR I EFTERÅRSFERIEN

Den Gode Viking har startet en ny tradition på Orø. Der sættes fokus på de mange gode tyske pølser, som hører sig til en rigtig oktoberfest. Og der er velsmagende tysk øl på fad, så der er ingen som behøver at gå tørstig hjem. Underholdningen er i top,  festlige, folkelige og fornøjelige uden at blive plat. Det er jo ikke hver dag man oplever opera til en øl-fest. Efter underholdningen er der dansevenlig rockmusik fra 50´erne og 60´erne.


Siden er udgivet af: Orøkontor - Turisthuset - Orø Havn - 4305 Orø - Tlf: 61 73 08 70 - info@oroe.dk