Aktiv i naturen

VELKOMMEN TIL ORØ

AKTIV I NATUREN

Orø er en af de øer i Danmark, hvor man har særlig gode muligheder for at opleve en lang række fuglearter på tæt hold. Størstedelen af øens kyst består af bevoksede skrænter, og på den nordlige del af øen kan man ved kystklinterne opleve det rige fugleliv, eller gå på jagt efter fossiler. Ved de mange lavtliggende strandenge er der gode muligheder for fiskeri - fladfisk, ål, hornfisk og havørreder er nogle af de arter der hyppigt fanges ved Orø. Hvis man er heldig og har lidt tålmodighed med sig, kan du opleve sæler og marsvin, som hygger sig ved Orøs kyster.

På den børnevenlige badestrand ved Nørrestænge kan man roligt tage en dukkert. Det blå flag viser, at vandkvaliteten er i orden og hvis du vil længere ud kan Orø byde på et særdeles attraktivt sejlerfarvand for sejlbåde, turbåde, kanoer og kajakker.

Herunder er samlet, i billeder og ord, en håndfuld af de mange naturoplevelser som Orø byder på.

LYSTFISKERI PÅ ORØ

Med sin placering midt i Isefjorden er Orø en perfekt destination for lystfiskere med hang til kystfiskeri.

Isefjorden regnes bl.a. for værende et af landets absolut bedste fiskevande for havørreder.

PÅ VANDET OMKRING ORØ

Orø byder på en herlig håndfuld forskellige aktiviter på vandet. Om du er til adrenalinsus med kite surfing eller bare en rolig tur på vandet med kajak - Isefjorden og Orø kan det hele.

HJERTESTIEN

Udover trampestierne byder Orø også på en officiel Hjertesti oprettet af Hejrteforeningens Lokalkommité.

TRAMPESTIERNE

Orøs særkende er de mange stier man kan tage rundt på øen. Her kan man bl.a. studere Orøs mange ynglende strand- og vadefugle. De 14 km samlet rute er markeret med pæle og kort herover kan hentes på øens Turistkontor.

HEGNESKOVEN

Oplev den skønne skov ved Hegnegården og få samtidigt lidt motion ved de flotte naturredskaber som står rundt omkring langs stisystemet. Redskaber er også et hit hos børnene!

KAJAKRUTE - RUNDT OM ORØ

På Naturstyrelsens hjemmeside finder du en god beskrivelse af den officielle kajakrute "Rundt om Orø". Tag et kig og bliv inspireret til en tur på vandet.

GEOCACHING PÅ ORØ

Du har måske kun hørt naboen snakke om dette relativt nye fænomen, men tro det når vi siger - GEOCACHING er det nye sport! Tag på skattejagt med mobilen og udforsk Orø på en sjov og sund måde, hvor både børn og voksne får mulighed for at udleve eventyrlysten.

CYKELUDLEJNING & -RUTER

Få et forslag til en god cykelrute med www.cyclistic.dk. Med denne hjemmeside kan du også planlægge dine egne ruter. Læs også om øens cykeludlejning som tilbyder cykler til hele familien

ORØ BADESTRAND

Ved Nørre Stænge finder du Orøs Blå Flag badestrand lige ved siden af Orø Camping. Stranden er særdeles børnevenlig da du skal et godt stykke ud for at nå dybder over knæhøjde. Sandet er dejligt og isene er gode ved campingpladsens lille is-hus.

FJORDSTIEN

Få en unik oplevelse ved at cykle ad Fjordstien, der går næsten hele vejen rundt om Isefjorden og mange steder løber helt nede i vandkanten.

HASSELGÅRDEN

Yoga, Ridning, Kajaksejlads og generel motion i naturen. Denne smukke bindingsværksgård danner rammerne for et væld af aktiviteter hvor naturen, kroppen og sjælen er i fokus.

 

Siden er udgivet af: OrøKontor - Bygaden 32 - 4300 Holbæk - Tlf: 61 73 08 70 - info@oroe.dk