Events

VELKOMMEN TIL ORØ

SÆRLIGE EVENTS

Orø danner hvert år rammer for en håndfuld unikke events og herunder findes et udpluk af disse. For et fyldestgørende indblik i de øvrige arrangementer som øens mange foreninger primært står bag henvises til Orøkalenderen.

FJORDLANDET OPEN

27.-29. OKTOBER 2017

I år er der nogle nyheder i forhold til tidligere år. For det første er tilmeldingsgebyret sat ned til 250 kr. Derudover har konkurrencen skiftet navn til ”Fjordlandet Open” eftersom Orø ikke længere er base for konkurrencen. Derimod bliver basen ”Værftscafeen” på Holbæk Havn, hvor der vil være obligatorisk infomøde fredag aften samt præmieoverrækkelse om søndagen. Som noget nyt i år er der præmier til de 5 længste fisk samt indføjet en præmie specifikt til juniorer (under 18 år). Og den sidste nyhed er, at et evt. overskud fra konkurrencen går til vandpleje og udsætninger af fisk i fjordens vandløb – dermed støtter du med din deltagelse i konkurrencen op om at sikre en god havørredbestand i fjordlandet fremover.

MC ISLAND TRÆF

25.-27. AUGUST 2017

Det årlige biker træf som afholdes sidste weekend i august. Med besøgende fra flere skandinaviske lande og så langt fra som Færøerne og Spanien er MC Island et populært tilløbsstykke for entusiaster på de motoriserede tohjulere.

PINSELOPPEMARKED

3. JUNI 2017

Hvert år i pinsen danner Orø skole rammerne for det særdeles populære loppemarked hvor overskuddet går til skolens elever. I 2014 lød dette på hele 85.000,- rundt regnet.

Ø KULLER

3.-5. AUGUST 2018

kunstnerne Steen B. Langvad, Lene Kaas og Torben Christensen er gået sammen om at stable et særligt kunst-event på benene.

Arrangementet er non-profit og forløber over tre dage på forskellige lokationer på Orø,

hvor der vil være forskellige udstillinger med skulpturer, installations-kunst og billedkunst akkompagneret af avantgarde musik.

ORØ SOMMERFEST

14.-15. JULI 2017

Tredje weekend i Juli går det løs med den store havnefest som arrangeres af Borgerforeningen Orø Forsamlingshus. Festen fortsætter lørdag og i løbet af de to dage kan du bl.a. deltage i ringridning fra jolle eller den store lagkagedyst, hvor øens bedste lagkage skal findes. Der er også gang i festteltet begge aftener med musik og kolde fadøl.

ORØ VIKINGEMARKED

26.-30. JULI 2017

Med en kombination af en stærk interesse for Orøs vikingehistorie og formidling af perioden som helhed danner Orø Havn rammerne for denne hyldest til vores kulturhistoriske arv.

ORØ INTERNATIONAL BADMINTON CAMP

Med deltagere fra hele syv nationer er denne trænings camp blevet et internationalt tilløbsstykke. Anført af den hollandske toptræner Ron Daniels åbner Orø Hallen dørene op til en uges intensiv sommertræning.

OKTOBERFEST

HVERT ÅR I EFTERÅRSFERIEN

Den Gode Viking har startet en ny tradition på Orø. Der sættes fokus på de mange gode tyske pølser, som hører sig til en rigtig oktoberfest. Og der er velsmagende tysk øl på fad, så der er ingen som behøver at gå tørstig hjem. Underholdningen er i top, festlige, folkelige og fornøjelige uden at blive plat. Det er jo ikke hver dag man oplever opera til en øl-fest. Efter underholdningen er der dansevenlig rockmusik fra 50´erne og 60´erne.

Ø-DUR

10.-12. AUGUST 2018

Musik i Ø-dur festival er en musikfestival arrangeret af Ø-dur i samarbejde med Orø Strandcamping og Holbæk Kommune. Vi vil sammen afholde årets festival på Orø. Denne helt nye festival vil løbe af stablen over 3 dage med deltagelse fra lokale og eksterne kunstnere, frivillige, foreninger og forretningsdrivende.

ORØ DAGEN

4. JUNI 2017

Dagen hvor hele Orø åbner dørene og sætter alle sejl til for i fællesskab at vise gæster og hinanden, hvad øen har at byde på. Fra et besøg i den lille zoo til en guidet tur på motorcykel øen rundt eller et møde med det store udbud af kunst og kultur. Programmet kan ses online HER. Du kan også downloade Orø Dagens App til iPhone og iPad HER.

ORØ MIDSOMMEDAGE FESTIVAL

29. JUNI - 1. JULI 2018

Midsommerdagene på Orø er landets hyggeligste songwriter festival. Her mødes musikere, fortællere og kunsthåndværkere med et talstærkt og engageret publikum over tre dage i dejlige omgivelser. Det smukke Staklade på Hestebedgård og stedets gamle have er perfekt ramme. Fri entré.

VANDRING ORØ RUNDT

AUGUST 2017

Traditionen tro inviterer Holbæk Gangsport til vandring Orø Rundt, hvor vandrings-entusiaster fra hele landet indtager øen. Der forventes op mod 150 deltagere og dagens aktivitet er naturligvis åben for alle.

FOLKEDANSERNES SOMMERSTÆVNE

26.-28. MAJ 2017

Hvert år samles folkedansere fra hele landet på Orø til et tre-dages stævne med dans og hyggeligt samvær. De deltagende dansere foretager diverse opvisninger i løbet af dagene til glæde for øens beboere og de mange turister. Bag arrangement står de lokale entusiaster fra Orø Folkedansere.

 

Siden er udgivet af: Orøkontor - Turisthuset - Orø Havn - 4305 Orø - Tlf: 61 73 08 70 - info@oroe.dk